Förslag på datum i Chat

HultNisse

New Member
I chatten (global/grannar/imperie) så anges klockslaget när meddelande skrivs in. Då inte datur skrivs in så har man ingen aning om det legat där i flera veckor eller om det är aktuellt meddelande.

Jag skulle föreslå att man även lägger in datum i chatten.

Men att lägga in datum för varje meddelande skulle vara opraktiskt, då datum/tid skulle vara mer text än meddelandena själva. Men man skulle kunna göra så att vid datumbyte så skriver man in det på en egen rad. För chattar som används mycket så kommer det inte bli störande då det bara blir en extra rad per dag. För chattar som inte används skulle man då tydligt se på et sista meddelandet (datumet) när det de sista meddelandena kom från.

Man skulle kunna förfina logiken och endast skriva ett datum om det inte redan står ett datum på sista raden, men det är nog enklast att bara rakt av vid dygnsskifte skicka in datum (slipper en kontrollen i koden), förvisso skulle då viss chattar som används sällan bara få datum i sig, men å andra sidan så är inte det heller störande då de inte används. I en chat så har ju meddelandena kort "bäst före datum".
 

Emess

CM
Forumpersonal
FoE-teamet
Community Manager
Det finns redan inskickade önskemål om detta! :)
Och jag håller med... Det är hopplöst att veta om det är skrivet idag eller igår...